(ВІДЕО) Психолог Сергій повертає у стрій вмотивованих військовослужбовців, а в суспільство – адаптованих до буденного життя громадян

НАЗАД
07 сiчня 2024 15:09

Захисникам і захисницям, які повертаються із зони бойових дій, які пережили жахи війни, вкрай необхідна психологічна реабілітація. Тоді на допомогу приходять психологи. Є такий і в Маріупольському прикордонному загоні.

Сергій має чотири вищі освіти та вагомий професійний стаж у сфері практичної психології. Каже, уже наприкінці 2014 року почалися перші розмови про відголос бойового стресу. У той час Сергій координував психологічну службу міста і вирішив, що сидіти осторонь не буде. Пройшов курси в клініці бойового стресу та психотравматології у Варшаві, отримавши сертифікат у 2015 році, приєднався до лав Держприкордонслужби.
Служив на Сході країни, в той час, коли окупанти вперше планували захопити Маріуполь. Все бачив на власні очі. Тому спочатку вчився боротися із власними страхами, тепер, на особистому прикладі знає, як допомогти іншим. У роботі Сергій використовує особливу методику, завдяки якій повертає у стрій вмотивованих військовослужбовців, а в суспільство – адаптованих до буденного життя громадян.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси